Fudbal

Barcelona iznenadila sve novim dresom

Španjolski nogometni prvak Barcelona od utorka počinje prodavati dresove s kariranim uzorkom, slične onima u kakvima igra reprezentacija Hrvatske, a koje će od jula nositi Lionel Messi i suigrači.

Novi dres Barcelone - Fcbarcelona.com

Barcelona će time prvi put u svojoj 120 godina dugoj povijesti ostati bez tradicionalnih plavih i crvenih pruga. Hrvatski nogometni savez i Barcelona za tehničkog sponzora imaju istog, američkog proizvođača sportske opreme.

U klubu tvrde da im za novi dizajn dresova uzor nije bila Hrvatska, koja je prije godinu dana osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i čiji je to prepoznatljivi znak od 1990. godine i osamostaljenja države.

“Novi dizajn je inspiriran gradom Barcelonom, odnosno karakterističnim blokovima distrikta Eixample. On je dom nekih od najprepoznatljivijih građevina koje je dizajnirao veliki arhitekt Antoni Gaudi”, navedeno je u Barceloninom priopćenju objavljenom u ponedjeljak, piše Hina.

Eixample je četvrt u središtu Barcelone nastala krajem 19. i početkom 20. stoljeća, a koja se sastoji od skupina zgrada objedinjenih u kvadrate. Ondje se nalazi i znamenita crkva Sagrada Familia.

Barcelona je od osnutka 1899. godine imala pruge na dresovima, a s tim tradicionalnim dizajnom završila je i ovu sezonu.

“Barcin dres za sezonu 2019./2020. zamijenit će tradicionalne plavo-crvene pruge kvadratićima, prvi put u svojoj povijesti”, napomenuo je klub iz Katalonije, čime su potvrđena ranija nagađanja o ovom drastičnom zaokretu.

“Taj novi dres za domaće utakmice bit će pušten u javnu prodaju 4. lipnja (utorak) u svim trgovinama Barcelone te uobičajenim prodajnim mjestima diljem svijeta”, navedeno je u priopćenju.

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, koji s Barcelonom ima ugovor do ljeta 2021. godine, od ljeta bi tako trebao igrati u plavo-crvenim “kvadratićima“. Na prednjem dijelu Rakitićeva dresa i dalje će bijelim slovima biti ispisano ime japanskog sponzora.

Barcelona će s tim novim dresovima u julu otputovati na pripreme u Japan. Ondje će, posredstvom svog sponzora, igrati na turniru protiv londonskog Chelsea te japanskog Vissel Kobea za kojeg nastupaju Andres Iniesta i David Villa, bivši igrači Barcelone.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh