Fudbal

Zakarić: Imamo dosta vremena da se pripremimo, neće biti lako protiv Finske

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je s pripremama u Sarajevu za kvalifikacione utakmice protiv Finske i Italije.

Tim povodom danas se predstavnicima medija obratio reprezentativac Goran Zakarić.

– Nekome je prvenstvo završilo malo ranije, nekome kasnije, ali mi smo svi profesionalci i sportisti i to nam je posao da budemo dio reprezentacije. Imamo dosta vremena ispred nas da se pripremimo za utakmice. Nadam se da ćemo to obaviti u najboljem redu – rekao je Goran Zakarić,pise Avaz.

Isitiče da je svakom igraču želja da igra od prve minute.

– Svi bismo željeli igrati, ali selektor je taj koji odlučuje i bira ko mu je u datom momentu potrebniji. Na nama igračima je da uvijek budemo na raspolaganju i da, kada dobijemo šansu, damo sve od sebe da je i opravdamo – rekao je Zakarić.

Potom se osvrnuo na nadolazeće utakmice sa Finskom i Italijom.

– Protiv Finske neće biti nimalo lako, a pogotovo protiv Italije, no najbitnije je da u ovoj prvoj odradimo posao najbolje što možemo. Fince smo ozbiljno shvatili, ali optimističan sam, baš kao i ostali igrači. Ako svi daju svoj maksimum, uz neke sugestije selektora, na kraju možemo pobijediti. Dobar rezultat bi nam dosta olakšao stvari u Italiji – smatra bh. reprezentativac.

Dotakao se i utakmice protiv Grčke, koja kako tvrdi, nije ostavila traga na igrače.

– Poslije utakmice nije bilo baš jednostavno. Dobro smo otvorili tu utakmicu, kao iz snova… Poveli smo brzo, imali sigurno vodstvo, ali onda je uslijedio gol Grčke i isključenje Pjanića, što je u velikoj mjeri utjecalo na krajnji rezultat. Svi smo bili zatečeni kada smo u posljednjim minutama primili i taj drugi gol, ali to je fudbal… Ostavili smo tu utakmicu iza sebe i okrenuli se novim izazovima – poručio je Zakarić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh