Fudbal

Odbijena žalba: Željezničar bez licence za Evropsku ligu

Drugostepena komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine za licenciranje klubova, na jučerašnjoj sjednici odbila je žalbu FK Željezničar i potvrdila odluku Prvostepene komisije kojom je ovom klubu odbijeno izdavanja licence za učešće u UEFA takmičenjima, saopšteno je danas iz N/FS BiH.

Navijači Željezničara - FKZeljeznicar.ba

Željezničar je tako ostao bez nastupa u kvalifikacijama za Evropsku ligu, pa će Bosnu i Hercegovinu umjesto sarajevskog kluba predstavljati Radnik koji je zauzeo peto mjesto na tabeli.

Na sjednici su također razmatrane žalbe FK Sloboda, NK Čelik i FK Krupa na odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova o odbijanju licenci za učešće u takmičenju Premijer lige BiH za sezonu 2019./20.

Drugostepena komisija je usvojila žalbe i izdala licence za sva tri kluba za takmičenje u Premijer ligi BiH za narednu sezonu.

Sve odluke su konačne, navodi se u saopštenju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh