Fudbal

Mostarski Velež se vratio u Premijer ligu BiH

Nakon što je u takmičarskoj 2015/2016. godini mostarski fudbalski klub Velež ispao u niži rang takmičenja, danas se kolo prije kraja Prve lige FBiH vratio u Premijer ligu BiH.

Slavlje igrača FK Velež - Facebook

Pobjedom u Visokom nad ekipom domaćina od 2:0, Velež je kolo prije kraja i praktično osigurao povratak u Premijer ligu BiH, osiguravši nedostižna četiri boda prednosti nad prvim konkurentom Olimpikom iz Sarajeva.

Posljednja utakmica protiv Igmana iz Konjica u Mostaru za Velež će biti samo formalnost, te prilika za veliko slavlje “Rođenih” na domaćem terenu.

U Visokom je danas preko 2.000 navijača Veleža bodrilo svoj tim tokom čitave utakmice, kao i tokom slavlja po završetku susreta.

Velež je danas u Visokom bolje otvorio meč, prijetio preko Ćosića i Fajića, ali i domaći se nisu lako predavali. Mostarci su imali veliku podršku armije navijača, a poveli su u 36. minuti kada je Nusmir Fajić matirao mladog golmana Bosne Amara Sirću.

Tek što je počeo drugi dio sve je bilo riješeno. Ovčina je zaobišao Sirću i pogodio za 2:0, te je slavlje tada već moglo i početi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh