Fudbal

Francuzi o mostarskom klubu: One će jednog dana biti dio Veleža

Ženski nogometni klub Emina iz Mostara, koji funkcioniše na pomalo specifičan način, ali i na način koji može mnogima poslužiti kao primjer, bio je tema novinara francuskog RFI.fr.

Radi se o klubu koji ruši predrasude. Osnovala ga je prva farmaceutkinja Mostara sa svojim mužem, stoji u tesktu.

Igračice su tokom razgovora pričale o svojim karijerama, a većina ih se požalila kako im u porodicama nisu bili zadovoljni izborom nogometne karijere. Trener i glavni pokretač Zijo Tojaga, kaže da je apsurd govoriti da je fudbal samo muški sport.

– Mjesečni džeparac za igračice obezbijedila je kompanija Sevde Tojage. Igračice borave u njezinoj kući, a da bi napravile više prostora za kolegice, neke spavaju u dnevnom biravku, stoji dalje u tekstu.

Također, navedeno je da će svi klubovi u BiH uskoro morati imati i ženske selekcije, te da će se Emina pridružiti Veležu. Igračice su poručile da su one velika porodica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh