Fudbal

Pjanić: “Mogao sam birati između Francuske i BiH”

Član Juventusa i reprezentativac Francuske Miralem Pjanić govorio je jučer za italijanske medije, te je otkrio da je mogao obući i dres reprezentacije Francuske. Ipak, na kraju je odlučio nastupati za Bosnu i Hercegovinu.

Miralem Pjanić - Juventus.com

U sportskom smislu Francuska bi bila najbolji izbor. Kada sam imao 18 godina igrao sam za Lyon i njihov direktor me zvao. Francuska je bila zainteresovana, ali sam im saopštio da me zvala i BiH malo prije toga. Moj san uvijek je bio da nosim dres bh. reprezentacije. To je bila najkomplikovanija odluka, ali kada sam imao 17 godina već sam odlučio šta ću raditi. Igrao sam sa BiH na Mundijalu u Brazilu i to je bilo prvo veliko takmičenje u historiji. Ne mogu vam ni opisati kako sam se osjećao tada, izjavio je Pjanić.

Debitovao je u Zenici 19. augusta 2009. na utakmici protiv Bugarske u kojoj smo poraženi sa 2:1. Bio je to ujedno i debi Ćire Blaževića na klupi Zmajeva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh