Fudbal

Nekadašnji kapiten Srbije pridružuje se selekciji Kosova

Fudbaler Lillea Arton Zekaj odlučio je da promijeni reprezentaciju – umjesto opreme Srbije, koju je nosio u mlađim kategorijama, ubuduće će nastupati za fudbalsku selekciju Kosova.

Arton Zekaj - Blogspot.com

Zekaj, koji ima 19 godina, bio je kapiten “orlova” u pionirskoj i kadetskoj reprezentaciji, nakon čega više nije dobijao poziv od strane FS Srbije.

Defanzivac drugoplasiranog tima francuskog prvenstva biće na raspolaganju selektoru mlade selekcije Kosova već za naredno okupljanje, pred mečeve sa Andorom i Turskom u kvalifikacijama za predstojeće Evropsko prvenstvo.

“FIFA je tražila od FS Srbije da dozvoli Zekaju da igra za Kosovo. Ukoliko srpski Savez ne odogovori pozitivno do kraja sedmice, Zekaj automatski stiče pravo da igra za Kosovo”, rekao je Sojeva, piše “CdM“.

Zekaj je karijeru počeo u Partizanu, zatim je branio boje OFK Bačke i Sopota, nakon čega je uslijedio transfer u Lille, za koji je je ove sezne upisao jedan nastup i to protiv Dijona.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh