Fudbal

Zmajevi dobijaju veliko pojačanje u odbrani

Emir Dilaver bi u 28. godini života mogao debitirati za A selekciju neke države. Dinamov defanzivac rođen je u Tomislavgradu, a odrastao je u Austriji gdje je igrao za sve mlađe selekcije. Ipak, poziv te alpske zemlje nikada nije dočekao, a već neko vrijeme ima želju nastupiti za Bosnu i Hercegovinu.

Emir Dilaver - Twitter

Da se po tom pitanju nešto pokrenulo potvrdio je bosanskohercegovački selektor Robert Prosinečki na konferenciji za medije.

“Radi se o igraču koji je zanimljiv i koji može pomoći reprezentaciji. Treba se odreći austrijskog državljanstva, a mi smo pokrenuli proceduru. Do sada se nije po tom još ništa završilo i za ove dvije utakmice Dilaver vjerojatno neće biti pozivan”, rekao je Prosinečki pri čitanju kandidata za utakmice evropskih kvalifikacija protiv Finske i Italije koje nas čekaju u junu.

Sa Robijevog spiska opet je izostao Dinamov krilni napadač Izet Hajrović (27), ali unutra je Amer Gojak (22) koji je postao standardni reprezentativac.

Dilaver ove sezone igra u velikoj formi, a trener Nenad Bjelica naprosto ga obožava. Vodio ga je u Austriji Beč i u poljskom Lechu, a Emir mu je povjerenje opravdao i u Dinamu. Ove sezone odigrao je 33 utakmice i zabio jedan gol, ni manje ni više, nego Viktoriji Plzen.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh