Fudbal

Lažna vijest da je Ronaldo donirao 1,5 miliona eura za djecu Palestine

Prema pisanju brojnih medija, prva zvijezda Juventusa i portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo odlučio je za vrijeme ramazana donirati 1,5 miliona eura za siročad u Pojasu Gaze, gdje je najugorženiji upravo palestinski živalj i najmlađi naraštaji, koji odrastaju u teškim uslovima.

Cristiano Ronaldo - Sport.ba

Uslijed blokada i teškoća u dostavljanju hrane i osnovnih životnih namirnica ka Palestini, nestašica istih je svakodnevni problem, a pomoć kakvu je uputio Ronaldo pomoći će da se, makar malo, ublaži težak položaj najugroženije populacije u Palestini, piše “Avaz“.


U međuvremenu je ova informacija, baš kao i njoj slične proteklih godina, označena kao lažna. Naime, krivac za širenje ove vijesti jeste venecuelanski portal “Telesur” koji je 17. maja 2019. reciklirao vijest da je “Ronaldo donirao 1.5 milion eura Palestini”.

Njihov izvor jeste neverifikovani Twitter profil imena “Onwadan’s Charity Foundation”. Riječ je o organizaciji koja se nalazi samo na društvenim mrežama, a kao njen lider navodi se osoba imena Onwa Dan iz Nigerije.

Vijest je ovo koja kruži već godinama, zajedno sa onom da je Cristiano Ronaldo prodao svoju zlatnu kopačku i novac poklonio Gazi. Iako ih nikad nije demantirao, ni Ronaldo ni nekad Real Madrid (kao ni danas Juventus, op.pr.) nisu ih potvrdili. Nije to nikad potvrdio nijedan relevantniji medij, a priču je navodno pokrenuo indonežanski portal “Tribunnews”, piše “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh