Fudbal

Ćiro Blažević: “Pjanić i Modrić se ne mogu porediti, odakle vam to!?”

Legendarni trener je dao prednost hrvatskom reprezentativcu kazavši da se veznjaci Juventusa i Real Madrida ne mogu porediti.

Miroslav Ćiro Blažević - Hina.hr

“To se ne može komparirati. Odakle vam ta komparacija. To su dvije kategorije. Pjanić je bio moj igrač u reprezentaciji BiH, ali sa Modrićem se ne može mjeriti, iako on ima puno sličnih kvaliteta Modriću. Modrić ulazi u kategoriju genijalnih fudbalera”, odgovorio je popularni Ćiro.

Otkrio je kako je i dobio nadimak te da mu nedostaje skandiranje “Ćiro, pederu”.

“Kao malog su me počeli zvati Ćiro, a ja sam se naravno ljutio zbog toga, ali što sam se više ljutio, oni su to više ponavljali. Tako sam ostao Ćiro i danas sam jako sretan da je tako jer svi mi sportaši i javni ljudi težimo da budemo popularni. Ne bi me zapamtili kao Miroslava”, piše “24sata“.

Priznao je i kako mu nedostaje skandiranje ”Ćiro, pederu”, iako se sve vrijeme pravio da mu je svejedno.

“To je doprinijelo da ‘Ćiro, pederu’ nije dugo trajalo”, rekao je.

Blažević je otkrio da bi bio svećenik da nije postao trener i fudbaler. Za najvećeg fudbalera svih vremena smatra Lionela Messija. Dodao je da podjednako voli Zdravka Mamića i Davora Šukera.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh