Fudbal

NK Bratstvo pred meč s Veležom: Pod velikim smo pritiskom, s obje strane nas optužuju

Nogometni klub Bratstvo iz Gračanice oglasio se na društvenim mrežama povodom predstojeće vrlo važne utakmice 27. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine protiv Veleža.

NK Bratstvo - Wikimedia.org

Čitava liga stala je u sam finiš, velika je borba između Veleža i Olimpika za plasman u Premijer ligu BiH. Stoga, ne čudi što se s mnogo pažnje prate svi mečevi koji su u najavi.

Tako iz Bratstva, narednog rivala FK Velež, ističu da su pod velikim pritiskom. S jedne strane ih se optužuje da će ‘pustiti’ Veležu, dok s druge da će ‘zapeti’ za Olimpik.

U takvom okruženju, kako su istakli, ne mogu raditi niti se fokusirati na naredni meč.

“Obzirom da utakmica koja se igra u subotu odlučuje o putniku u Premijer ligu BiH, naši momci su pod velikim pritiskom već u samoj pripremi utakmice. Naime, već su krenule optužbe iz Sarajeva i Mostara na naš račun kako ćemo odigrati protiv njih. Sarajlije nas optužuju da ćemo pustiti Veležu, dok iz Mostara govore da ćemo “zapeti” i odigrati za Olimpik. Najveći problem je taj što koji god ishod utakmice bude mi ćemo biti optuženi da smo pustili ili “zapeli”, kažu u NK Bratstvo, pa dodaju:

“Ovim putem želimo obavijestiti javnost i zamoliti da nas puste da u miru pripremamo utakmicu. Ne zanimaju nas nikakve kalkulacije, a ako Velež ostvari pobjedu ili uzme bod u Gračanici sportski ćemo im čestitati”, stoji na zvaničnoj fb stranici gračaničkog kluba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh