Fudbal

Manchester City se oglasio o mogućem izbacivanju iz Lige prvaka

Prvak Engleske mogao bi se suočiti sa suspenzijom.

Stadion - Manchester City

Manchester City je odbranio naslov prvaka Engleske, ali je odmah nakon toga procurila vijest da bi mogli ostati bez Lige prvaka.

Naime, finansijska komisija još uvijek provjerava sve račune kluba i prema informacijama iz CFCB IB City bi mogao ostati bez Lige prvaka.

Zbog toga su se oglasili zvaničnim saopštenjem i žao im je što su vijesti puštene u medije od strane Yvesa Letermea.

Manchester City je razočaran, ali nije i iznenađen, iznenadnom odlukom koju će uputiti glavni istražitelj Yves Leterme. Puštanje informacija u medije ukazuje na proces koji je on nadgledao. Mi smo u potpunosti uvjereni u pozitivan ishod. Optužbe za nepravilnosti su i dalje potpuno netačne, a zanemaruje se sveobuhvatan skup nepobitnih dokaza koje smo dostavili. Odluka sadrži greške, pogrešna tumačenja i nedostatak propisnog postupka, saopšteno je iz kluba, prenosi “Sport1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh