Fudbal

Oglasio se MUP ZDK: U tuči učestvovalo više od 200 navijača Sarajeva i Željezničara

Haos u Olovu.

Policija FBiH - 6yka.com

U Olovu je jučer u 15:10 sati u ul. Sarajevska, na platou autobuske stanice i u naselju Jasen, došlo do masovne tuče između navijača FK Željezničar i FK Sarajevo iz Sarajeva, u kojoj je učestvovalo više od 200 osoba.

Tom prilikom od strane NN osoba je oštećeno vjetrobransko staklo na vozilu “Suzuki” u vlasništvu MUP-a ZDK, a oštećeni su i automobili Passat, Fiat, Golf, Ford, Opel, kao i autobus marke Man u vlasništvu Centrotransa.

Sa detaljima tuče navijača upoznata je dežurna tužiteljica, a uviđaj je izvršen od strane istražitelja MUP-a ZDK.

U smirivanju ovog incidenta i masovne tuče, bile su angažovane dodatne policijske snage i to: pripadnici Specijalne policije MUP-a TK i ZE-DO kantona te policijski službenici PS Vareš koji su preduzeli sve zakonom predviđene mjere i radnje radi uspostavljanja javnog reda i mira, navodi se u saopštenju MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, piše “Sport1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh