Fudbal

Fudbaleri Borca se vratili u Premijer ligu Bosne i Hercegovine

Fudbaleri Borca i teoretski su osvojili titulu šampiona bh. entiteta Republike Srpske jer su u Prijedoru savladali Rudar sa 3:1. Tako su na dan kad su osvojili Kup maršala Tita Banjalučani i zvanično postali šampioni i vratili se u Premijer ligu BiH.

Borac - Željezničar - Fkzeljeznicar.ba

Banjalučani su do trijumfa došli u drugom dijelu. Aničić je doveo Borac u vođstvo u 61.minuti nakon centaršuta Lekanića. Zatim je u 65.minuti dosuđen penal nakon prekršaja Hamzabegovića nad Lekanićem. Igrači Rudara su dugo protestovali i htjeli su napustiti teren. Tom prilikom je isključen golman Hamzabegović. Danilović je pogodio za 2:0. Zatim je isključen i Mujo Mujagić zbog udaranja Aničića.

U 84. minuti Rudar je sa dva igrača manje smanjio na 1:2 i to preko Pekije. Ipak u finišu Aničić je pogodio za konačnih 3:1. Valja napomenuti da su Prijedorčani završili meč sa tri igrača manje jer je teren napustio i Ramić zbog povrede, piše “SrpskaInfo“.

Liga za šampiona, RS:

  • Rudar P. – Borac 1:3
  • Kozara – Podrinje 1:0
  • Željezničar – Sloga 2:1

Tabela: Borac 70 , Sloga 52, Željezničar 42, Rudar 40, Kozara 39, Podrinje 29.

Parovi 6. kola Lige za šampiona: Željezničar Sport tim – Podrinje, Borac – Sloga, Kozara – Rudar Prijedor.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh