Fudbal

Vrančić pričao o svom prijatelju Kloppu i njihovom odnosu

Mario Vrančić će od sljedeće sezone igrati u Premiershipu nakon što je sa Norwichom izborio promociju u elitni rang engleskog fudbala.

Mario Vrančić - Haber.ba

Tako će se sjajni veznjak ponovo susresti sa Jurgenom Klopp, trenerom koji je možda i najzaslužniji za karijeru potencijalnog bh. reprezentativca. Vrančić je u Bundesligi debitovao kao 17-godišnjak kada je igrao za Mainz. Čovjek koji mu je dao priliku bio je Klopp. Kasnije ga je doveo i u Borussiju Dortmund.

– Imao je veliki utjecaj na moju karijeru. Bio je moj prvi trener u seniorskom fudbalu. Poznajem ga skoro 15 godina. Stalno smo u kontaktu. Jedan je od najvažnijih ljudi u mojoj karijeri. Doveo me u Borussiju kada sam bio u teškoj situaciji i tu mi je dao drugu šansu. Od tada sam se razvijao u pravom smjeru i imao je značajan utejcaj na moju karijeru, izjavio je Vrančić.

U Bundesligi je igrao kao veznjak Paderborna i Darmstadta, a od augusta ga očekuju iskušenja u Premiershipu.

– Radujem se igranju protiv svakog tima, nebitno da li je to na Etihadu, Old Traffordu ili Carrow Roadu na kojem je veoma lijepo igrati, rekao je ovaj 29-godišnjak.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh