Fudbal

Džeko: “Imam svoje mjesto u historiji, iako ništa nisam osvojio”

Edin Džeko vjerovatno odbrojava posljednje sedmice u dresu Rome. Do kraja sezone u Seriji A su tri kola, a kapiten bh. reprezentacije učinit će sve da sa Vučicom izbori plasman u Ligu prvaka. Roma će ovog vikenda dočekati Juventus, a u biltenu AS Roma Match Program kojim se najavljuje taj meč može se pročitati opširan intervju s Džekom.

Edin Džeko - Haber.ba

Utakmica s Juventusom je uvijek važna, i za njih koji će imati dosta motiva. Ronaldo želi biti prvi strijelac. U italijanskom prvenstvu niko ti ništa neće pokloniti, ali mi do kraja trebamo osvojiti devet bodova i vidjet ćemo, rekao je Dijamant.

Roma je ove sezone odigrla 45 utakmica u svim takmičenjima, a otkrio je onu koju bi volio ponovo odigrati.

Mnogo je onih koje bi želio ponovo igrati, možda onu u Ligi šaampiona protiv Porta više nego ostale.
U prvenstvu bi ponovo odigrao drugo poluvrijeme gostovanja u Bergamu, da smo tada pobijedli sada bi naša pozicija na tabeli bila drugačija
, prokomentarisao je.

Na 37 mečeva zabio je 13 golova i upisao 10 asistencija. Istakao da je mogao i bolje.

Nisam zadovoljan, trebalo je biti bolje kako za mene tako i za tim. Međutim, prošlost se ne može promijeniti. Trebamo dati sve da se plasiramo u Ligu prvaka, ali to neće biti lagano jer smo dosta poena ostavili pored puta, smatra Džeko.

Nakon nepune četiri sezone popularni Dijamant je zabio 86 golova u dresu Rome i tako postao osmi najbolji strijelac te je ispisao dio historije rimskog kluba.

Da, ali nisam ništa osvojio. Čudno je kada uđeš u historiju i ne osvojiš ništa. Trebali smo biti bolji i za ove četiri godine osvojiti nešto. Ove sezone smo trebali biti bolji u Kupu Italije obzirom da je Juventus bio najjači u prvenstvu. Nismo uspjeli i ja sam prvi koji je razočaran, rekao je na kraju kapiten bh. reprezentacije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh