Fudbal

Mourinho u svom stilu: “Ne sviđa mi se englesko finale Lige prvaka”

Jose Mourinho, portugalski trener, rekao je da i Liverpool i Tottenham imaju veliku šansu i da oba tima ulaze u finale Lige prvaka razmišljajući da su nepobjedivi.

Jose Mourinho - Vecernji.hr

“Dva tima iz iste države u finalu je nešto što mi se ne sviđa puno. Pritisak je sada veći, i mislim da je Liverpool više želio Ajax, a Tottenham da igra protiv Barcelone. Svaki scenario je moguć u finalu”, rekao je Mourinho za “Russia Today”.

U polufinalima elitnog fudbalskog takmičenja vidjeli smo velika čuda, pošto je Liverpol nadoknadio 3:0 iz Barcelone, dok je Tottenham u posljednjim sekundama utakmice eliminisao Ajax.

“Niko ne zna bolje Liverpool nego menadžer koji radi u Premijer ligi, a isto tako niko ne zna bolje Tottenham od menadžera u Premijer ligi… Oni znaju sve o sebi”.

Portugalac je do decembra radio u istom šampionatu kao Jurgen Klopp i Mauricio Pochettino. Mourinhu je išlo veoma loše sa Unitedom i očekivano došlo je do razlaza, piše “B92“.

“Oba tima imaju sjajnu šansu. Oba tima su ušla u finale sa stavom da su nepobjedivi, pošto su nemoguće pretvorili u moguće. Mentalno su nevjerovatno jaki”, kaže Mourinho.

Portugalac je dodao da će biti na stadionu “Vanda Metrpolitano” i da će uživati u utakmici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh