Fudbal

Jajalo: “Utrka Leccea i nas je poput moto utrke”

Još jedna utakmica regularnog toka preostala je u Seriji B. Brescia je već obezbijedila prvo mjesto i plasman u elitni rang, dok mrtvu trku trenutno vode Lecce i Palermo za poziciju broj dva koja također znači promociju u najjači rang. Trećeplasirani će igrati doigravanje.

Mato Jajalo - Twitter

Klub našeg Mate Jajala trenutno je trećeplasirani, a za plasman treba pobjedu nad Cittadellom na domaćem terenu u subotu, te kiks Leccea u također domaćem duelu sa Spezijom.

Jedan od najboljih igrača Palerma, Mato Jajalo nada se sretnom ishodu po Sicilijance.

“Odustao bih od bilo kakvog ličnog uspjeha, za plasman u Seriju A. Na prvom mjestu su ciljevi i interesi kluba”, rekao je bh. fudbaler u razgovoru za ugledno “Corriere Dello Sport”.

Smatra da je u posljednjem kolu sve moguće.

“Već se lagano osjeća nogometna groznica. Vidite šta se desilo sa Piacenzom u Seriji C. Sve je, dakle moguće. Utrka nas i Leccea je kao moto utrka. Tu smo negdje, i ko god da prođe razlika će biti mala, ali neće biti nezasluženo”, opisao je Jajalo.

Odbio je pozvati navijače da dođu i podrže tim.

“Historija govori da navijači znaju kako se ponašati u ovakvim situacijama, tako da nema potrebe da ih specijalno pozivam. Naravno, potrebni su nam”, poručio je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh