Fudbal

Zanimljiv način borbe za opstanak: “Otkako sam se vratio, samo sam dva puta pogledao tabelu”

Jasmin Fejzić je tokom januara donio neočekivanu odluku i nakon nekoliko mjeseci u Magdeburgu, vratio se u Braunschweig. U momentu kada se priključio klubu sa kojim je ranije igrao doigravanje za plasman u Bundesligu, a godinu kasnije ispao, činilo se da Eintrachtu nema spada, te da će se do proljeća oprostiti i od Treće lige.

Jasmin Fejzic - Twitter

Ipak, za kratko je Braunschweig pošao sa dna prema sredini, a ogromne zasluge za sve pripisuju se i Fejziću. On je i danas standardan na golu. Lavovi su u odnosu na zonu ispadanja na plus četiri i pobjedom već u narednom kolu mogli bi osigurati opstanak. Fejzić je u posljednjoj izjavi za medije kazao zanimljiv podatak.

“Ne mislim o matematici i otkako sam se vratio ne gledam tabelu. Ne želim da se opterećujem. Otkako sam se vratio samo sam dva puta gledao tabeli Treće lige”, izjavio je Fejzić.

Ovaj pouzdani golman dio bh. selekcije bio je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, nakon čijeg je okončanja izgubio status reprezentativca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh