Fudbal

Aubameyang postigao hat-trick i odveo Arsenal u finale Evropske lige

Sead Kolašinac - Haber.ba

Nogometaši Arsenala igrat će u finalu Evropske lige nakon što su izbacili Valenciju s ukupnih 7:3.

Arsenal je na gostovanje u Valenciju došao s prednošću od 3:1, a Topnici su uspjeli slaviti i Mestalli rezultatom 4:2 i na taj način proći u finale drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja.

Kevin Gameiro je u 11. minuti doveo Valenciju u vodstvo i dao tračak nade Šišmišima za prolazak Dalje. No, samo šest minuta kasnije Pierre-Emerick Aubameyang je pogodio za 1:1, a kada je Alexandre Lacazette u 50. minuti pogodio za vodstvo Arsenala rezultatom 2:1, bilo je jasno da će Topnici biti ti koji će igrati za trofej.

Do kraja susreta Valencia je uspjela stići do izjednačenja kada je svoj drugi pogodak u 58. minuti postigao Gameiro, ali je nakon toga drugim pogotkom na meču u 69. minuti uzvratio Aubameyang za 3:2, a potom je kompletirao hat-trick za konačnih 4:2 u 89. minuti susreta.

Sead Kolašinac je odigrao sjajno 71 minutu u redovima Arsenala kada ga je zbog povrede zamijenio Shkodran Mustafi.

Arsenal će u finalu koje se 29. maja igra u Bakuu igrati protiv boljeg iz duela Chelsea – Eintracht.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh