Fudbal

Džeko: Nisam sretan. Nažalost, prošlost se ne može promijeniti

Džeko je ponovio da je izuzetno vezan za Rim i da će tako biti i nakon što završi svoju karijeru

Edin Džeko - Haber.ba

Roma se ove sezone bori za ulazak u Ligu prvaka kroz Serie A, ali joj ne ide baš najbolje jer se trenutno nalazi na 6. mjestu sa 3 boda manje od četveroplasirane Atalante, piše “Fokus.ba”.

Vučica će predstojećeg vikenda igrati derbi susret sa Juventusom, a posebna je to utakmica i za kapitena reprezentacije BiH Edina Džeku.

Dijamant je svoj prvi gol u Rominom dresu postigao upravo protiv Stare dame, a o svim dešavanjima ove sezone je govorio u velikom intervjuu za klupsku stranicu.

– To su neopisive emocije. Bio je to moj prvi pogodak, teško je to opisati. Bilo je mnogo izmješanih emocija. Za mene je to gol koji nikada neću zaboraviti, rekao je Džeko i dodao kako je pogodak koji su primili u posljednjem susretu protiv Genoe mnogo toga zakomplikovao.

Otkako je odbranio titulu prvaka Italije, Juventus igra malo opuštenije pa je upisao dva remija.

– To je uvijek važna i velika utakmica. Ronaldo želi osvojiti titulu najboljeg strijelca. U italijanskom prvenstvu vam niko ništa neće pokloniti. Bez obzira na sve mi do kraja moramo osvojiti devet bodova i onda vidjeti šta će se desiti, naglasio je Dijamant.

Džeko je priznao da nije sretan svojim učinkom ove sezone.

– Nisam sretan. Moralo je biti mnogo bolje kako za mene, tako i za ekipu. Nažalost, prošlost se ne može promijeniti. Moramo dati maksimum kako bismo izborili plasman u Ligu prvaka, ali znamo da neće biti lako jer smo tokom sezone ispustili mnogo bodova, rekao je Edin.

Sa 86 golova Džeko je osmi strijelac u historiji Rome.

– Istina je, ali nisam ništa osvojio. Malo je to čudno kada ispisuješ historiju, a ne osvajaš ništa. Mislim da smo u protekle četiri godine trebali biti bolji i osvojiti nešto. Ove sezone smo trebali napraviti mnogo više u Kupu Italije jer je Juventus bio prejak u prvenstvu. Nismo uspjeli u tome i ja sam prvi koji je razočaran, objasnio je Dijamant.

Na kraju intervjua Džeko je ponovio da je izuzetno vezan za Rim i da će tako biti i nakon što završi svoju karijeru. Za kraj je otkrio i svoj najljepši trenutak od dolaska u prijestolnicu Italije.

– To je definitivno utakmica protiv Barcelone. Ne mogu reći da je to nešto drugo, ta noć je bila nešto prelijepo, kazao je najbolji bh. napadač.

Derbi Rome i Juventusa se igra u nedjelju od 20.30 sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh