Fudbal

Zukanović o Romi i promašenom penalu

Ervin Zukanović je uvijek inspirisan i raspoložen kada je na suprotnoj strani Roma.

Iako je svojevremeno nakon dolaska iz Sampdorije u Vučicu pružao dobre partije, nakon samo pola godine postao je višak i otišao u Atalantu, a zatim i u Genou čiji dres nosi i danas.

Meč njegovog sadašnjeg i bivšeg kluba (Rome) igran u nedjelju okončan je remijem (1:1), čime zadovoljniji mogu biti u Genoi, iako i oni imaju za čim žaliti. Đenovljani su, naime, u samom finišu imali penal za pobjedu, koji ipak nisu realizovali.

– Prije utakmice smo smatrali da bi remi bio dobar ishod po nas. Uspjeli smo ga izboriti, iako je smo imali rezultatski zaostatak. Sretan sam zbog svih nas.

Mogli smo povesti u prvom poluvremenu, a da jesmo onda ne bismo pričali o greškama. Kasnije smo zapucali penal. Ipak, ostvarili smo cilj i to nema veze sa onim ko je šutirao i primašio penal, rekao je Zukanović nakon utakmice.

Kazao je i da su sve utakmice teške, a posebno one protiv klubova iz vrha. Genoa napreduje na tabeli, pa tako kako kaže Zukanović, raste i adrenalin.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh