Fudbal

Sudbina je ponekad okrutna: Stuttgartu ne ide otkako su otpisali Ibiševića

Vedad Ibišević će uskoro, iako će napuniti 35 godina, potpisati novi ugovor sa Herthom.

Njegovo tijelo, forma i odnos prema radu natjerali su čelnike Stare dame da Ibiševiću ponude nastavak saradnje, što će on vjerovatno i prihvatiti.

– Razgovaramo u nadi da će Vedad ostati, rekao je jučer za njemačke medije Michael Preetz.
Njemački Morgenpost.de jučer je podsjetio na Ibiševićev uzlet u poznim igračkim godinama i istovremeni pad velikana njemačkog nogometa, Stuttgarta. U ovom klubu su još prije četiri godine odlučili da je Ibišević izvan zenita i da je vrijeme da se rastanu s njim.

Nakon toga je Stuttgat ispao u Cvajtu, a Hertha je sa Ibiševićem uskoro zaigrala u Evropi. Švabe su ugrožene i ovog puta, a do opstanka će vjerovatno pokušati kroz doigravanje. Njihovom lošem položaju jučer je doprinio i ibišević, koji je bio strijelac u pobjedi Herthe nad ovim klubom (3:1).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh