Fudbal

Messi se tužan vraća kući: Spektakularan preokret Liverpoola za finale Lige prvaka

Nogometaši Liverpoola napravili su nevjerovatan rezultat i plasirali se u finale Lige prvaka. Barcelona je na Anfield došla s prednošću 3:0, a Redsi su uspjeli slaviti rezultatom 4:0 i proći u finale.

No image - Haber.ba

Liverpool je od početka susreta na Anfieldu krenuo ofanzivno, a napadi su se Redsima isplatili već u 7. minuti, piše “Klix.ba“.

Jordan Henderson je sjajno primio loptu u kaznenom prostoru Barcelone i šutirao, Marc-Andre ter Stegen je odbranio, ali je lopta došla do Divocka Origija koji nije imao težak zadatak ubaciti loptu u prazan gol za 1:0.

U 15. minuti Lionel Messi je promašio ono što inače pogađa. Jordi Alba je sjajno uposlio Philippea Coutinha na lijevoj strani, Brazilac dodaje na vrh peterca Messiju koji je odmah šutirao, ali Alisson Becker sjajno brani.

U narednim minutama gosti su još nekoliko puta ozbiljno prijetili, no Alisson je bio nesavladiv.

Barca je najbolju priliku imala u posljednjim sekundama prvog poluvremena. Messi je na genijalan način kroz čitavu odbranu Redsa uposlio Albu koji izlazi sam na Alissona, ali je golman Liverpoola bio uspješniji u situaciji jedan na jedan.

Liverpool je drugo poluvrijeme počeo identično kao prvo, silovitim napadima ka golu Ter Stegena.

Igrala se 50. minuta kada je Georginio Wijnaldum ubacio loptu iz kornera, Virgil van Dijk je iz peterca sjajno šutirao petom, ali je Ter Stegen fenomenalno odbranio.

Drugi pogodak je visio u zraku, a Liverpool je do njega stigao u 54. minuti. Ivan Rakitić je pogriješio, Trent Alexander-Arnold je ubacio sa desne strane po zemlji, Wijnaldum je šutirao iz prve i pogodio za 2:0.

Taj pogodak je u potpunosti šokirao igrače Barce koji su samo dva minuta kasnije primili i treći pogodak.

Xherdan Shaqiri je ubacio sa lijeve strane, a Wijnaldum neometan glavom iz peterca matira Ter Stegena za 3:0.

Barcelona je uspjela doći do nove prilike za pogodak, ali je Alisson ponovo nadmudrio Messija u 68. minuti susreta.

Konačni udarac Barceloni zadao je Origi svojim drugim pogotkom u 79. minuti susreta. Alexander-Arnold je “na foru” izveo korner, a Belgijanac je zakucao loptu u mrežu za 4:0.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh