Fudbal

Sarajevo i Široki Brijeg u srijedu igraju prvi finalni susret Kupa BiH

Prvi finalni susret fudbaskog Kupa Bosne u Hercegovine za sezonu 2018/19. u kojem će se sastati Sarajevo i Široki Brijeg bit će odigran u srijedu, 8. maja, od 18.00 sati na stadionu “Asim Ferhatović-Hase”.

Lopta - Fena

Fudbaleri Sarajevo na putu do finala bili su bolji od Veleža, kakanjskog Rudara, Zrinjskog i Sloge iz Gornjeg Crnjelova, dok Široki Brijeg pobijedio Željezničar, Slobodu, Borac i TOŠK, prenosi “Fena”.

Trener Sarajeva Husref Musemić očekuje zanimljiv dvomeč.

Finalne utakmice predstavljaju vrhunac Kup takmičenja gdje će snage odmjeriti dvije najbolje ekipe. Široki Brijeg ima kvalitetnu ekipu, sigurno je da žele osvojiti trofej kao i mi. Mislim da možemo očekivati dvije interesantne utakmice, koje će, nadam se, proteći u fer i korektnom sportskom duhu – rekao je Musemić za službenu stranicu Fudbalskog saveza BiH.

Trener Širokobriježana Goce Sedloski naglasio je da je “finale je nagrada za naš naporan i pošten rad i nadamo se da ćemo se predstaviti u najboljem svijetlu“.

Znamo da je ovo drugo finale za naš klub u zadnje tri godine i to predstavlja ispunjavanje naših ambicija. Malo je specifično, sa jedne strane jer se igraju dvije utakmice, no sa druge strane je dobro sto ćemo uzvrat odigrati ispred naših navijača i možemo da kažemo da ćemo dati i više od našeg maksimuma kako bismo obradovali naše simpatizere – kazao je Sedloski.

Revanš susret igrat će se 15. maja na stadionu Pecara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh