Fudbal

Nakon 13 godina riješena tajna: Materazzi priznao čime je uvrijedio Zidanea

Finale Svjetskog prvenstva 2006. godine između Francuske i Italije obilježio je sukob Zinedinea Zidanea i Marca Materazzija.

Zinedine Zidane - RADIOSARAJEVO

Zizou se nakon kratkog ‘verbalnog rata’ glavom zaletio na Materazzija i tako zaradio crveni karton. Bila mu je to posljednja utakmica u karijeri…

Talijanski je igrač u 110. minuti utakmice verbalno uvrijedio jednog od najvećih nogometaša svih vremena, Zinedine Zidane jednostavno je izgubio kontrolu, ‘zamračilo’ mu se pred očima te se glavom zaletio u Marca Materazzija, piše “BiHdijaspora.net“.

Pogodio ga je Zizou glavom u grudi, a Materazzi je pao kao da ga je pobrao kamion…

Sudac je odmah Zidaneu pokazao crveni karton, a Francuzi su taj finale izgubili nakon penala.

No, ovaj je potez obilježio karijeru jednog od najboljih nogometaša, sada definitivno i trenera, svih vremena. Punih se 13 godina nije točno znalo što je Materazzi rekao Zidaneu da ga je tako izbacio iz takta i natjerao na fizički obračun. Neki su sumnjali kako mu je Talijan uvrijedio majku, ali ovaj je to sam demantirao.

‘Nešto takvo nikada ne bih uradio jer sam majku izgubio kad sam imao samo 15 godina’, priznao je svojedobno Materazzi, a sada je u jednom razgovoru priznao kako je Zinedineu Zidaneu spomenuo – sestru.

Zizou se jednostavno nije mogao kontrolirati, reagirao je tako kako je reagirao te je na najgori mogući način završio veliku i uspješni igračku karijeru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh