Fudbal

Spalletti iznio teške optužbe na račun Pjanića

Trener Intera Luciano Spalletti imao je zanimljivo izlaganje pred meč njegovog tima protiv Udinesea.

Miralem Pjanić - Haber.ba

Spalletti je na konferenciji za medije govorio o reprezentativcu Bosne i Hercegovine Miralemu Pjaniću kazavši je njegova izdaja, odnosno prelazak u Juventus, koštao Romu titule prvaka 2017. U toj sezoni Roma je završila kao drugoplasirana. Juventus im je pobjegao za četiri boda, a Spalletti tvrdi da je zbog Pjanića titula otišla u Torino.

– Pjanić me izdao i završili smo na kraju drugi. Juventus ga je u ljeto 2016. uzeo, iako je bio izuzetno bitan za nas. Rekao bih da je bio na nivou važnosti koju ima Daniele De Rossi. Na kraju smo zbog toga završili kao drugi, rekao je Spalletti.

Juventus je tada sezonu završio sa 91 bodom. Roma je imala četiri manje, bili su veoma blizu, ali ne i dovoljno da osvoje titulu prvaka, prvi put nakon 2001. godine. Pjanić je seriju odličnih nastupa iz Rome prenio u dres Stare dame.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh