Fudbal

Bh. stručnjak pred otkazom u Twenteu

Mostarac Marino Pušić na samom startu samostalne trenerske karijere ostvario je ogroman uspjeh.

Marino Pušić - Haber.ba

Nakon što je u Holandiji godinama pretežno radio kao asistent, vodstvo posrnulog velikana Twentea odlučio je Pušiću dati šansu da vodi prvi tim i to se na kraju ispostavilo kao više nego dobar potez.

U prvoj sezoni Pušić se prošetao ligom i uveo Twente u Eredivisiju, no danas je pod velikim pitanjem hoće li ovaj bh. stručnjak voditi klub i u najvišem rangu, iako ima ugovor do 2020. godine.

Mediji u Holandiji špekulišu kako 47-godišnji Pušić nema veliko povjerenje svlačionice, a kako ni Twenteova igra u minulim mjesecima nije bila bajna, u klubu razmišljaju da raskinu ugovor i na njegovo mjesto dovedu novog trenera.

Interesantno je da je Pušić trenerski zanat najprije učio kroz futsal, vodeći omladinske selekcije reprezentacije Holandije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh