Fudbal

Roma kazala svoje nakon ponude PSG-a za Džeku

Gazzetta dello Sport nedavno je objavila da je PSG ozbiljno zagrizao za dovođenje 33-godišnjeg fudbalera Rome i da su u suprotnom pravcu spremni poslati urugvajsku gol-mašinu Edinsona Cavanija. Iako je ova ponuda poprilično atraktivna, posebno zbog činjenice da Roma traži novog napadača, rukovodstvo rimskog tima ju je odlučilo odbiti.

Edin Džeko - Haber.ba

Razlog odbijana razmjene fudbalera je sasvim jednostavan. Cavani ima ogromnu platu od 14 miliona eura godišnje, dok Džeko zarađuje ‘samo’ pet miliona po sezoni i Rimljani nemaju namjeru da opterete budžet dovođenjem Urugvajca.

Ipak, odbijanje ove razmjene ne znači da Džeko neće napustiti Olimpico tokom ljeta. Ta opcija je itekako aktivna, a Dijamant je trenutno najbliži ekipi Intera.

Pregovori sa Nerazzurrima se odavno vode. Tamo bi Edin trebao zamijeniti Maura Icardija koji vjerovatno napušta tim, ali za 33-godišnjeg kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine postoji još nekoliko opcija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh