Fudbal

Zabrinuo sve: Oglasio se doktor i pričao o zdravstvenom stanju Casillasa

Španac doživio infarkt.

Iker Casillas - Sport.ba

Čuveni španski doktor Huan Antonio Korbalan, ujedno i legendarni košarkaš Reala, izjavio je da će Iker Casillas poslije infarkta moći normalno da nastavi život, ali da bi povratak profesionalnom fudbalu bio veoma rizičan, piše “Srbija Danas“.

– Ikeru je ugrađen stent, to vas onemogućava da se bavite sportom na vrhunskom nivou. On će po oporavku moći da živi normalno, ali povratak na teren i profesionalno bavljenje sportom povećao bi rizik od novog infartkta i katastrofalnih posljedica – izjavio je Korbalan, ugledni kardiohirurg i bivši ljekar reprezentacije.

On je imao izuzetnu karijeru košarkaša, sa Realom je osvojio 12 domaćih titula, tri puta bio prvak Evrope, a ima i srebrne medalje sa EP 1983. u Francuskoj, gdje je bio MVP turnira i sa Olimpijskih igara u Los Anđelesu 1984. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh