Fudbal

Otkriveni trenuci Casillasove borbe za život i njegova surova stvarnost

Jedan od najboljih golmana svih vremena, legendarni 37-godišnji Iker Kasiljas (Casillas) više neće stati na gol te mu je profesionalna karijera gotova!

Iker Casillas - Goal.com

To je, naime, kazao ljekar u Portu, a sve je otkrio Ikerov menadžer Karlo Kutropija (Carlo Cutropía) u programu “El Partidazo de Cope”, prenosi madridski AS.

– Na polovini treninga mu je pozlilo, imao je jak bol u grudima, ustima i rukama. Nije bio svjestan da je to srčani udar. Nikad nisam vidio bilo kakve simptome kod njega. Inače, on je imao svu sreću ovog svijeta da se to desilo pred ljekarima Porta. Da se desilo kod kuće, naprimjer, posljedice bi bile nepredvidive. Već sada je on onakav kakvog ga znamo. Šali se, sretan je, on je borac i zašto ne bi igrao ponovo. Ovo je važnije od Svjetskog prvenstva, ovo je najveća pobjeda njegovog života. Iker je imao životnu prekretnicu – rekao je Karlo Kutropija.

Iako Kasiljasov agent tvrdi da bi se Iker mogao vratiti na teren, ugledni španski kardiolog Huan Antonio Korablan (Juan Antonio Corbalan) se ne slaže s njim. On je u svojim prognozama prilično jasan i tvrdi kako veliki Iker više neće zaigrati nogomet.

– Iker se neće moći više baviti profesionalnim sportom nakon što je doživio infarkt miokarda. Moći će voditi normalan život, ali njegova je karijera završena – rekao je Korablan.

Kasiljas je u srijedu ujutro hitno zaprimljen u privatnu bolnicu u Portu. Ljekari su nakon pregleda utvrdili da je golman Porta doživio srčani udar.

Kako javljaju Portugalci, Kasiljas se nije dobro osjećao nakon treninga nakon čega je hitno prevezen u bolnicu, gdje su ljekari utvrdili kako je doživio infarkt. Odmah je operiran i doveden u stabilno stanje.

Kasiljas je 2015. prešao iz Real Madrida u Porto, s kojim je 20. marta potpisao novi ugovor do ljeta 2021. godine. Porto je saopćio kako neće nastupati do kraja sezone. Do kraja su ostala još tri kola u kojima će drugoplasirani Porto nastojati sustići vodeću Benfiku, koja mu bježi dva boda. Kasiljas je ove sezone upisao 42 nastupa i primio 35 golova te je branio u četvrtfinalu Lige prvaka, gdje je od Porta bio bolji Liverpul, prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh