Fudbal

Ima li Begović namjeru da brani u Championshipu?

Bournemouth u narednoj sezoni ne računa na Asmira Begovića.

No image - Haber.ba

Menadžer Eddie Howe je zbog loše forme Asmira preselio na klupu, a sve se više piše o dolasku novog čuvara mreže u redove Trešnjica. Howe želi Jacka Butlanda iz Stokea, a u transfer je spreman uključiti i Begovića.

Kako Stoke cijeni Butlanda 30 milliona funti, Bournemouth je spreman da uz određenu količinu novca pošalje i bivšeg bh. reprezentativca, koji je već ranije branio u Stokeu. On je za Stoke odigrao preko 150 utakmica u periodu od 2010. do 2016, a kasnije je otišao u Chelsea, potom i u Bournemouth.

Obzirom da je među najplaćenijim igračima Bournemoutha, klub ima plan da ga se riješi na ljeto, pošto je svakako izgubio prvo mjesto na golu, a isto je pripalo iskusnom Poljaku Arturu Borucu. Međutim, nekadašnji fudbaler Stokea Mike Pejic je uvjeren da Begović nema namjeru da brani u Championshipu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh