Fudbal

Sjajna Zvijezda pobjedom u Tuzli osigurala opstanak u Premijer ligi BiH

Posljednji susret 29. kola Premijer lige BiH.

Zvijezda 09 - Tuzla City - Fena

U posljednjem meču 29. kola Premijer lige BiH Tuzla City je na Tušnju dočekala Zvijezdu 09 i razočarala domaće navijače.

Gosti iz Semberije sasvim zasluženo su slavili pojedu 1:3 i punog pčlijena napuštaju Rudarsku 2. Domaći tim bio je pod imperativom pobjede i utakmicu su otvorili terenskom inicijativom, ali hladno tuširanje došlo im je već u 14. minuti. Milan Govedarica izbija iskosa sa lijeve strane pred gol Tuzle i nije mu bilo teško da majstorski lobuje istrčalog golmana Tuzle Nevresa Fejzića.

Iako su bili šokirani domaćini poravnavaju u 23. minuti. Nemanja Zlatković izvodi slobodnjak iskosa sa lijeve strane, a njegova oštra lopta stiže do Voje Ubiparipa na drugoj stativi koji glavom matira Filipa Erića.

Kada su navijači pomislili da bi njihovi ljubimci možda mogli i do preokreta na scenu je stupio sjajni dvojac Ermin Huseinbašić – Miljan Govedarica. Bio je to mat u dvije minute. Prvo je u 35. minuti Govedarica centrirao sa lijeve strane, a na drugoj stativi Huseinbašić fenomenalno iz prve “hvata” volej. Projektil je prozujao kroz ruke Fejzića a lopta je završila pod prečkom.

Već u 37. minuti Zvijezda 09 je vodila 1:3. Jedan od domaćih udbalera gubi loptu na sredini terena, a Govedarica izbija iskosa sa desne strane pred Fejzića. Sjajnom napadaču gostiju nije bilo teško da po drugi put zatrese mrežu Tuzle. U drugom poluvremenu domaćini su pokušali silovitim napadima smanjiti vodstvo, ali jedino vrijedno spomena bila su dva udarca Miloša Stojčeva i Voje Ubiparipa. Ekipa Mirze Varešanovića sada se nalazi u nezgodnoj situaciji u borbi za opstanak, s obzirom na to da do kraja prvenstva igra sa nekoliko najjačih ekipa u prvenstvu, piše “Sport1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh