Fudbal

Vahin Nantes napravio veliko iznenađenje i Marseille udaljio od evropskih takmičenja

Nantes, kojeg s klupe predvodi bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić, napravio je veliko iznenađenje i upisao trijumf na gostovanju kod Marseillea rezultatom 2:1.

Vahid Halilhodžić - Blogspot.com

Iako Kanarinci nisu briljirali na gostovanjima ove sezone i osvojili su, do ovoga kola, svega 12 bodova, danas su odigrali sjajno i pokorili su jedno od najtežih gostovanja u Ligi 1.

Goste je u vodstvo doveo Samuel Moutoussamy u 22. minuti, ali je Mario Balotelli poravnao svega tri minute kasnije. To je bio i rezultat prvog dijela.

Na otvaranju drugog poluvremena pogodio je Andrei Girotto i tako vratio vodstvo gostima koji su, uprkos velikom broju napada i prilika za domaći tim, uspjeli sačuvati svoju mrežu do kraja, piše “SCsport“.

Ovom pobjedom Nantes je zadržao sredinu tabele, dok je Marseille dodatno udaljen od evropskih takmičenja za narednu sezonu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh