Fudbal

Benzema prijeti Messiju i Mehi Kodri

Meho Kodro je jedan od najboljih fudbalera u historiji BiH. Legendarni fudbaler je svoju slavu stekao igrajući za Real Sociedad i Barcelonu početkom i sredinom 90-ih godina prošlog vijeka.

Meho Kodro - Haber.ba

Nekada odličnog napadača bh. javnost uglavnom pamti po dva gola postignuta u El Clasicu, međutim dok je igrao za Real Sociedad pružao je i više nego odlične partije koje su ga i dovele do Nou Campa.

Kodro je 1994. godine postavio zaista nestvaran rekord kojeg ni čudesni Leo Messi, čovjek preodređen za postavljanje rekorda u La Ligi, nije uspio nadmašiti. Bivši selektor reprezentacije BiH je igrajući za klub iz Baskije zabio devet uzastopnih golova za svoj tim, a isti učinak je ostvario Messi 2010. godine.

Argentinac je zabijao Malagi, zatim dva puta protiv Almerije, hat-trick Valenciji te te prva tri gola u pobjedi nad Zaragozom 4:2. Seriju mu je prekinuo Zlatan Ibrahimović koji je zabio četvtri gol na tom duelu. Ove rekorde mogao bi izjednačiti, ali i prestići Karim Benzema koji je najbolji igrač Real Madrida ove sezone.

Sa hat-trickom protiv Athletic Bilbao Benzema je postigao sedmi uzastopni gol Kraljeva i tako sustigao legendarnog Ferenca Puškaša. Los Blancosi sutra gostuju Getafeu, a francuski napadač bi se mogao izjednačiti s Kodrom i Messijem.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh