Fudbal

Salihamidžić izgubio bitku za Jovića

Eintracht iz Frankfurta definitivno će biti samo prolazna stanica u karijeri Luke Jovića.

Hasan Salihamidžić - Twitter

Iako se Jović njemačkom klubu prije nekoliko dana obavezao na vjernost do ljeta 2023. godine, jasno je kako ovaj napadač rođen u Bijeljini neće još dugo nositi Eintrachtov dres, jer upiti i ponude za njegove usluge pristižu iz dana u dan.

Dugo vremena je Bayern slovio kao favorit za Jovićevo dovođenje, plan da ga angažuje imao je trener Kovač pod čijim je vodstvom u Eintrachtu ujedno i eksplodirao, ali navodno Bavarci su na kraju odustali realizacije transfera.

Hasan Salihamidžić i društvo nisu imali isti plan kao Kovač, procijenili su da im nije potreban klasičan napadač poput Jovića, što je potvrdio i Karl-Heinz Rummenigge koji je otkrio da Bayern juri pojačanje na krilnim pozicijama.

Kako je u međuvremenu i Barcelona odustala od Jovića, situacija se polako kristališe i Real Madrid ostaje najozbiljniji kandidat za dovođenje sjajnog srbijanskog napadača. Da je transfer izvjestan potvrdio je i Eintrachtov direktor Fredi Bobić.

Moramo biti realni… Luka je tražena roba, svjesni smo toga i ne možemo ništa da garantujemo. Definitivno postoji šansa da on potpiše za Real, a kada jedan tako veliki klub želi kupiti igrača, onda i nemamo šanse“, kazao je, između ostalog, Bobić.

Da će Jović završiti na Santiago Bernabeu uvjerena je i Marca, tradicionalno dobro upućena u zbivanja u kraljevskom klubu, koja je ovom sjajnom napadaču posvetila naslovnicu uz natpis: “Nova devetka“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh