Fudbal

I njemački velikan se interesuje za Džeku

Prema pisanju italijanske Gazzette naš reprezentativac i prvotimac Rome Edin Džeko naredne sezone bi ponovo mogao igrati u njemačkoj Bundesligi.

Edin Dzeko - Haber.ba

Za Džeku je zainteresovana Borussia Dortmund, a Roma traži oko 20 miliona eura za kapitena naše selekcije. Gazzetta navodi da su iz Borussije već kontaktirali Romu i učinit će sve da angažuju bh. napadača.

Džeko sa Romom ima ugovor do ljeta 2020. godine i najvjerovatnije će na kraju sezone napustiti momčad iz Rima. Ukoliko bi iz Rome prešao u redove Borussije, Džeko bi i naredne sezone sigurno igrao Ligu šampiona, s obzirom da je Borussia trenutno drugoplasirana u Bundesligi i bori se za titulu prvaka sa Bayernom.

Edin je u dosadašnjoj karijeri igrao u Bundesligi i to u dresu Wolfsburga, sa kojim je i osvojio titulu prvaka njemačke 2009. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh