Fudbal

Ovu sezonu će Begović nastojati što prije zaboraviti

Španski golman David de Gea našao se na velikom udaru navijača Manchester Uniteda nakon što je napravio nevjerovatnu grešku na meču protiv Evertona.

Asmir Begović - Haber.ba

Crveni đavoli su doživjeli težak poraz u gostima protiv Evertona sa 4:0, a De Gea je napravio nevjerovatnu grešku kada je poklonio gol protivničkom timu.

Zbog greške se našao na udaru žestokih kritika navijača Uniteda koji su bijesni na svoje igrače zbog očajne igre na Goodisonu i jednom od najtežih poraza u ovoj sezoni. Engleski mediji jučer su objavili statistiku golmana koji su direktni krivci za primljene golove svog tima, a sigurno da navijače Uniteda može smiriti činjenica da je De Gea tek na šesto mjestu ove liste.

Ipak, ova lista će sigurno razočarati bh. golmana Asmira Begovića kojem ove sezone u Bournemouthu jednostavno ništa ne ide kako je planirao. Prvo je izgubio mjesto prvog golmana, a kada se vratio na gol nije baš briljirao. Begović je trenutno prvi na listi golmana koji su direktni krivci za golove svog tima, a bh. golman je skrivio pet golova. Iza njega drugi je Jordan Pickford iz Evertona sa četiri kobne pogreške.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh