Fudbal

Premijer liga BiH: Željezničar sa tri gola u prvom poluvremenu slomio otpor Krupe

Fudbaleri Željezničara su u 27. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine pobijedili Krupu rezultatom 3:0.

Željezničar - Krupa - Fena

U šestoj minuti susreta Ermin Zec je loše šutirao da bi minutu kasnije Sadiković bio neoprezan, a Mandić je imao odličnu šansu, no Fejzić je odbio loptu u korner. U 14. minuti susreta Babić je šutirao sa velike udaljenosti, ali pored gola Fejzića. Pet minuta kasnije bilo je veoma opasno pred golom domaćih. Nakon ubacivanja sa desne strane, lopta je pogodila Sipovića i pogodila prečku gola Fejzića da bi na odbijenu loptu natrčao Zec, no golman Želje je dobro reagovao, piše “Sport1“.

Nikodijević je pokušao u 20. minuti utakmice, ali Fejzić je odbranio njegov udarac da bi tri minute kasnije Šabanadžović bio u sjajnom prodoru, a u nastavku akcije je šutirao Zec, no Marković je bio siguran. Željezničar je poveo nakon tačno pola sata igre. Nakon ubacivanja sa desne strane, Marković je uhvatio loptu van kaznenog prostora, a sudija Topalović je dosudio slobodnjak iz kojeg je Sadiković pogodio za vodstvo Plavih.

Željezničar je udvostručio vodstvo u 33. minuti utakmice preko Mladena Veselinovića koji je fenomenalno pogodio sa lijeve strane da bi tri minute kasnije loše šutirao Mandić. U 38. minuti susreta Karišik je loše reagovao, lopta je došla do Veselinovića koji je izblokiran, a dvije minute kasnije Mujezinović je ubacio sa desne strane za Veselinovića koji je glavom pogodio prečku.

Plavi su postigli treći gol u 42. minuti susreta. Ramović je sjajno povukao loptu i uposlio Krpića koji je sjajno šutirao i matirao Markovića da bi tri minute kasnije Željo još jednom zaprijetio. Ramović je ubacio sa desne strane, a Veselinović je šutirao preko gola da bi u sudijskoj nadoknadi još jednom zaprijetio Veselinović, no njegov šut iz dobre pozicije je odbranio Marković i na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 3:0.

Prvi su u nastavku zaprijetili domaći fudbaleri preko Bogićevića koji je u 48. minuti susreta iz slobodnjaka pogodio prečku gola Markovića da bi dvije minute kasnije defanzivci Krupe izblokirali Šabanadžovića koji je bio u izglednoj poziciji za postizanje pogotka. U 59. Milanović je loše šutirao iz slobodnjaka da bi četiri minute kasnije Mujezinović bio u dobroj situaciji, no ostalo je 3:0.

Na sljedeću šansu se čekalo do 75. minute susreta kada je pokušaj Dujakovića zaustavio Fejzić, a golman Plavih je dobro reagovao i minutu kasnije kada je šutirao Zec. Krupa je ponovo zaprijetila u 86. minuti susreta kada je pokušaj Dujakovića odbranio golman Željezničara koji je bio na visini zadatka i dvije minute kasnije prilikom udarca Aganspahića da bi u prvoj minuti sudijske nadoknade Klepač sjajno šutirao, ali ga je zaustavio Marković.

Do kraja susreta nije bilo uzbuđenja, te je utakmica okončana pobjedom sarajevskog sastava rezultatom 3:0. Željezničar sada ima 39 osvojenih bodova poslije 27 odigranih utakmica i nalazi se na četvrtoj poziciji na tabeli dok je Krupa ostala na posljednjoj poziciji sa 21 bodom.

Stadion: Grbavica. Gledatelja: 2.000. Sudija: Topalović Sabrija (Zenica). Žuti kartoni: E. Zec, Ramović (Željezničar), Marković (Krupa). Strijelci: 1:0 – Sadiković (30), 2:0 – Veselinović (33), 3:0 – Krpić (42).

Željezničar: Fejzić, Stanić, Bogićević, Sipović, Pavić, Šabanadžović (78. Hajdarević), Sadiković, Ramović, Veselinović (54. Klepač), E. Zec (28. Mujezinović), Krpić. Trener: Amar Osim.

Krupa: Marković, Jelić, Karišik, Dujaković, Puzigaća, Nikodijević, Brtan (72. Palić), Milanović, Babić (46. Modić), Mandić (46. Aganspahić), Zec. Trener: Slobodan Starčević.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh