Fudbal

Begović se vraća u bivši klub

Dani Asmira Begovića u Bournemouthu su odbrojani.

Asmir Begović - Twitter

Barem tako tvrde engleski mediji, uvjereni da će bh. čuvar mreže tokom ljeta napustiti redove engleskog premierligaša, a već se znaju i potencijalne zamjene. Menadžer Eddie Howe razmatra mogućnost dovođenja dvojice golmana.

To su Jack Butland iz Stokea i Nick Pope iz Burnleya. To Begoviću ne ostavlja nijednu drugu opciju osim odlaska. On ne želi biti rezerva u ovom periodu karijere i izvjesno je da ćemo tokom ljeta posvjedočiti i njegovom transferu. Begović je već drugi put u ovoj godini izgubio mjesto prvog golmana Bournemoutha od 39-godišnjeg Poljaka Artura Boruca. Howe je tu odluku donio zbog loših nastupa bh. čuvara mreže, a interesantno je da bi poljski golman i naredne sezone mogao imati ulogu rezerve.

Iako njemu ugovor ističe na kraju ove sezone, sasvim solidni nastupi bi mu mogli donijeti dodatnu sezonu u ekipi, posebno zbog činjenice da ga menadžer Howe itekako cijeni. Bh. golman je usprkos lošoj sezoni još uvijek na cijeni u Engleskoj, a u svojim redovima bi ga rado vidio nekadašnji tim Stoke City.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh