Fudbal

Tottenham eliminisao Manchester City u jednoj od najboljih utakmica u historiji Lige prvaka

Fudbaleri Tottenhama izborili su historijski plasman u polufinale Lige prvaka, nakon što su poraženi rezultatom 4:3 u gostima kod Manchester Cityja.

Tottenham - Manchester City - Twitter

Večeras smo imali priliku svjedočiti jednoj od najnevjerovatnijih utakmica u historiji Lige prvaka.

Fudbaleri Manchester Cityja ugostili su Tottenham nakon minimalnog poraza u prvoj utakmici rezultatom 1:0, a kada su u 4. minuti poveli golom Raheema Sterlinga, činilo se da su na dobrom putu da već do poluvremena riješe pitanja plasmana u svoje drugo polufinale Lige prvaka u historiji, piše “Sport1“.

Teško da je iko na cijelom stadionu mogao i pomisliti šta će uslijediti nakon te 4. minute, no sve se odvijalo gotovo brzinom svjetlosti. U 7. minuti Heung-min Son pogađa za 1:1, a samo tri minute kasnije već je bilo 2:1 za Tottenham. Son je ponovo bio strijelac.

U 11. minuti već je bilo 2:2. Bernardo Silva je šutirao, Danny Rose odbio loptu u mrežu i utakmica je ponovo bila otvorena. Do kraja ju je otvorio pogodak Sterlinga u 21. minuti za 3:2, nakon kojeg je postalo jasno da se putnik dalje neće znati do samog kraja.

Uslijedio je period mirnije igre do kraja poluvremena, a Etihad je ponovo eksplodirao u 59. minuti, kada je poslije sjajne akcije Sergio Aguero pogodio za 4:2 i rezultat koji je u tom momentu vodio City dalje.

Ipak, nije moglo bez drame. U 73. minuti Fernando Llorente, rezervista koji je u igru ušao vrlo rano samo jer se povrijedio Moussa Sissoko, pogađa poslije kornera za 4:3. Lopta ga je možda zakačila i po ruci, glavni sudija Cuneyt Cakir je gledao ponovljeni snimak, ali je na kraju priznao gol i Cityju je ostalo dvadesetak minuta u kojima je morao doći do još jednog gola kako bi izborio plasman u polufinale.

City je pokušavao, nije uspijevao doći do prilike, a onda je u trećoj minuti sudijske nadoknade na nevjerovatan način Raheem Sterling pogodio mrežu gostiju za prolazak Cityja u polufinale. No, nije se dalo. Zbog malog ofsajda Aguera, Cityjev gol je poništen, a putnik u polufinale bio je Tottenham.

Ajax je protivnik Tottenham u polufinalu, dok se u drugom polufinalu sastaju Barcelona i Liverpool.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh