Fudbal

N/FS BiH kaznio Željezničar zatvaranjem južne tribine za meč protiv Krupe

Na današnjoj sjednici Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine izrečene su kazne za članove Premijer lige BiH.

Navijači Željezničara - FKZeljeznicar.ba

Najteže su prošli sarajevski premijerligaši, Sarajevo i Željezničar, koji će se suočiti sa suspenzijama, uz novčane kazne.

Kako je potvrđeno, južna tribina stadiona Grbavica bit će zatvorena za posjetioce već narednog vikenda u duelu Željezničara i Krupe. Također, Plavi su najviše kažnjeni, pošto im je izrečena kazna od 5.500 KM zbog ponašanja navijača na derbiju protiv Sarajeva.

Bordo tim je, s druge strane, kažnjen zabranom organizovanog odlaska na gostovanje u Tuzlu, pošto će se sljedećeg vikenda igrati derbi starih rivala, Slobode i Sarajeva.

Ni koševski premijerligaš nije prošao bez finansijske kazne, pa je tako FK Sarajevo ‘lakši’ za 3.000 KM, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh