Fudbal

Turska nacionalna televizija dala ogromno priznanje Edinu Višći

Edin Višća ne prestaje da dobija priznanja za svoje nastupe u Turskoj. Ovaj reprezentativac Bosne i Hercegovine od 2011. nastupa za Bašaksehir, a partije koje pruža ne prolaze nezapaženo brojnim velikanima, kao ni tamošnjim medijima.

EdinVišća - Twitter

Ovaj 29-godišnji bh. fudbaler od strane državne televizije TRT dobio je priznanje za najboljeg stranog igrača u 2018. godini, što je više-manje, bilo i očekivano uzimajući u obzir njegove igre u proteklom periodu.

Nekadašnji član Željezničara je već nekoliko sezona jedan od nosilaca igre aktuelnog lidera turskog šampionata, te je u ovoj sezoni postigao 11 pogodaka, čemu je dodao i 13 asistencija.

Kada je u pitanju svečana ceremonija TRT-a, priznanje za igrača godine je otišlo u ruke Višćinom saigraču Emreu Belozogluu, za najboljeg trenera je proglašen Abdulah Avi, također iz Istanbul Bašakšehira, dok je Erol Bulut iz Malatyaspora najbolji tehnički direktor. Dodijeljena su također priznanja i u ostalim sportovima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh