Fudbal

Emotivna poruka navijača Hoffenheima za Sejada Salihovića

Sejad Salihović u 34. godini prekinuo je fudbalsku karijeru. Otkako je napustio Hamburger SV, ime ovog bivšeg reprezentativca BiH dovodilo se u vezu sa nekoliko klubova.

Poruka navijača Hoffenheima za Sejada Salihovića - BiH.ba

Ipak, kako ga nijedna od ponuda nije zadovoljila, odlučio je da okači kopačke o klin. Odluku o prekidu karijere je, kako je priznao, donio nakon mjeseci razmišljanja, a ona je iznenadila sve koji su ga poznavali, imajući u vidu koliko mu je fudbal značio.

Ono što je Salihović za vrijeme karijere ostvario igrajući za Hoffenheim nisu zaboravili ni navijači ovog kluba, koji su mu na posljednjoj utakmici protiv Herthe (2:0) posvetili parolu u znak zahvalnosti.

“Sali, naš najbolji čovjek. Niko ne može bolje da puca slobodnjake od tebe. Hvala za predivnih devet godina”, pisalo je na paroli.

Salihović je u Hoffenheim stigao 2006. još kada se takmičio u Regional ligi, a s vremenom je došao do najboljeg njemačkog ranga u kojem se klub iz Sinsehima zadržao sve do danas. Odigravši 250 utakmica se ujedno utkao u stranice historije Hoffenheima i osigurao sebi vječnost. Kroz karijeru je igrao još za Herthu, Beijing Rehne, Hamburger SV i St. Gallen.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh