Fudbal

Džeko čekajući vijesti iz SAD-a, ponuđen West Hamu

Glasine o transferu Edina Džeke sve su učestalije. Pitanje je u kojem klubu bi mogao završiti, jer je lista zainteresovanih prilična dugačka. West Ham, Everton, Inter…, samo su neki od potencijalnih kupaca. Nije isključeno ni da u cijeloj priči dođe do preokreta.

Edin Džeko - Sportklub.rs

Iako u Romi nemaju praksu produženja saradnje sa igračima iznad 30 godina, sada navodno nije isključeno ni da Vučica u Džekinom slučaju promijeni kurs, imajući u vidu koliki je doprinos imao za klub od dolaska na Olimpico. Da bi Džeko uprkos brojnim natpisima o selidbi mogao ostati u Romi izvijestio je i Calciomercato.

“Romin sportski direktor Frederic Massara ove sedmice će u SAD-u razgovarati sa šefom Jamesom Pallottom. Jedna od tema će biti i Džeko. Pokušat će ga uvjeriti da bi obnova ugovora trebala biti apsolutni prioritet za Romu i da bi na tome trebalo odmah početi raditi, navodi pomenuti medij.

Džekin ugovor sa Romom, podsjetimo, važi do ljeta 2020. Sa četiri ipo miliona eura po sezoni je ujedno i najplaćeniji igrač kluba za koji je sve do danas odigrao 173 meča i postigao 86 golova. Sky Sports iz izvora bliskih West Hamu sinoć je objavio kako postoji velika mogućnost da se kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine vrati u Englesku i ponovo sarađuje sa Manuelom Pellegrinijem, te potpiše za West Ham.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh