Fudbal

“Borba” oko mrtvog čovjeka: Cardiff odbija platiti Salu jer nije bio registrovan kao njihov igrač

Cardiff City dostavio je FIFA dokumentaciju prema kojoj nije dužan Nantesu platiti ni centa za transfer tragično preminulog Emiliana Sale.

Emiliano Sala - Twitter

Velški klub dogovorio je transfer vrijedan 17 miliona eura za argentinskog napadača koji je tri dana nakon potpisa ugovora poginuo u padu aviona u Engleskom kanalu. Nantes je od Cardiffa zatražio prvu od tri rate transfera, ali je klub iz Premiershipa to odbio.

Velšani tvrde da svi uslovi za transfer nisu bili ispunjeni te da Sala u trenutku smrti još nije bio registrovan kao igrač Cardiffa i igrač iz Premijer lige. Cardiff je ponudio Nantesu sastanak i dogovor oko nagodbe, ali Francuzi su to odbili i zatražili posredstvo FIFA, prenosi “Index“.

Krovna svjetska fudbalska organizacija dala je rok velškom klubu do ovog ponedjeljka da preda dokumentaciju, što je Cardiff i učinio i sad se čeka odluka FIFA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh