Fudbal

Bordo tim promašio penal u nadoknadi: Širokom bod u meču bez golova na Koševu

U velikom derbiju 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Sarajevo i Široki Brijeg su remizirali bez golova na Koševu.

Sarajevo - Široki Brijeg - SCsport.ba

U velikom derbiju 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Sarajevo i Široki Brijeg remizirali su bez golova rezultatom 0:0.

Ekipe koje su tokom radne sedmice ostvarile plasman u finale Kupa BiH i borit će se za trofej u najmasovnijem takmičenju u našoj zemlji, sastale su se i u vrlo važnom meču za obje ekipe u 26. kolu Premijer lige BiH.

Početak utakmice nije priličio derbiju i nije odgovorio očekivanjima, ali su svi svjesni bili uloga u ovom meču. Na prvu pravu priliku čekalo se mnogo. U 27. minuti prvo veće uzbuđenje, opravdano je zbog ofsajda poništen pogodak Dražena Bagarića. Igrao se 37. minut kada smo vidjeli najveću priliku za goste, pošto je nakon jednog kornera Barišić pogodio prečku sa svega dva metra udaljenosti od gola, piše “SCsport“.

Uzvratilo je Sarajevo odmah. Tri minute kasnije Mersudin Ahmetović izlazi sam pred golmana, ali je u situaciji ‘jedan na jedan’ šutirao ravno u golmana Širokog Brijega. Isti igrač je imao priliku i u nadoknadi prvog dijela, ali je glavom ponovo šutirao ravno u Bilobrka. Na odmor se otišlo bez golova.

Na otvaranju drugog dijela slična priča kao i u prvom. Čekali smo mnogo na prva uzbuđenja, s tim što je Sarajevo sve više pritiskalo, a izabranici Gocea Sedloskog su polako počeli zatvarati meč. Veliku šansu imao je Emir Halilović, ali je njegov pokušaj iz 55. minute završio odbranom Bilobrka, a u nastavku opravdano je poništen zbog ofsajda gol Benjamina Tatara.

Važan detalj dogodio se u 76. minuti kada je Dino Ćorić nepropisno zaustavio Nihada Mujakića i zbog toga zaradio drugi žuti karton, tako da su Širokobriježani meč priveli kraju sa igračem manje. U posljednjim sekundama meča je Sarajevo imalo najveću moguću šansu, a igrao se peti minut nadoknade kada je Dragan Petrović dosudio kazneni udarac za domaći tim.. Ipak, Krste Velkoski je promašio jedanaesterac, tačnije, Luka Bilobrk je odbranio Makedoncu.

Kako se meč bližio kraju, tako je i tempo igre opadao. Domaćin je pokušavao doći do zlata vrijednog pogotka, ali to ovaj put nisu dozvolili fudbaleri gostujućeg tima. Ostlao je 0:0, pa su Sarajevo i Široki Brijeg podijelili po jedan bod iz ove utakmice.

Sarajevo – Široki Brijeg 0:0

Stadion: Asim Ferhatović Hase. Gledalaca: 3.500. Sudija: Dragan Petrović (Banjaluka). Žuti kartoni: Ćorić, Bagarić (Široki Brijeg). Crveni karton: Ćorić (Široki Brijeg).

Sarajevo: Kovačević, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Velkoski, Kapić, Mujakić, Crepulja, Halilović, Dupovac (od 77. Handžić), Tatar.

Široki Brijeg: Bilobrk, Matić, Barišić, Ćorić, Marić, Ćorluka, Kovačić, Hrkać (od 33’ Eliomar), Bagarić, Marković. Enin.

Premijer liga BiH – SCsport.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh