Fudbal

Humani gest: Pjanić potvrdio da je veliki čovjek

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić jedan je od najboljih veznih igrača svijeta i velika zvijezda u Italiji.

No image - Haber.ba

U više navrata pokazao da ga slava nije ponijela, pa osim na terenu i van njega često zna da oduševi. Nedavno je pomogao humanitarnoj organizaciji iz Francuske.

– Prije nekoliko mjeseci poslali smo Miralemu Pjaniću dres Juventusa kako bi ga potpisali on i njegove kolege. On se nakon svega ispričao što nije uspio skupiti potpise kolega, ali je poslao svoj dres koji je potpisan. Mala gesta velikog čovjeka, stoji u objavi na Facebooku.

Osim toga, Pjanić je ambasador UNICEF-a za Italiju. Na jednoj večeri gdje su se prikupljale donacije je sakupljeno 50 hiljada eura, a jedan od donatora bio je Kristian Mancin koji je zahvaljujući donaciji osvojio druženje s Pjanićem.

Kristian je bio na utakmici Juventusa i Milana, a nakon utakmice družio se sa Pjanićem na večeri.

– Nisam vjerovao kada su mi javili da sam dobitnik nagrade. Bilo je nevjerojatno gledati utakmicu iz Pjanićeve VIP lože i izaći na večeru s njim. On je divna osoba, veliki čovjek. Ispunio mi se san, rekao je Kristian.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh