Fudbal

Haskić i dalje vjeruje: Nastup za BiH ostvarenje sna

Trener Radničkog iz Niša Nenad Lalatović za medije u Srbiji rekao je kako je Nermin Haskić igrač za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, uvjeren da će ga selektor Robert Prosinečki pozvati u nacionalni tim BiH.

Nermin Haskić - Sportske.ba

– Drago mi je da me na bilo koji način povezuju s reprezentacijom BiH. Prija mi i priča da sam tu negdje. Ukoliko selektoru Prosinečkom budem potreban, vjerujem da će se kod trenera Lalatovića raspitati o meni. Nastupom za BiH ostvario bih dječački san i puno bi mi značilo u životu da obučem dres svoje drage domovine, kazao je Haskić, dodajući kako prati svaku utakmicu reprezentacije BiH i da je veliki navijač Edina Džeke, Miralema Pjanića i njihovih kolega iz državnog tima.

Ne sumnja u plasman BiH na EURO 2020.

– Imamo izuzetno kvalitetne pojedince, ali i kolektiv i pokazali smo da se možemo nositi i s Grcima koji su odlični, pogotovo defanzivno. Šteta što se utakmica u Zenici okrenula u onom smjeru te završila 2:2. Međutim, vjerujem da će nam se sve vratiti u Grčkoj i da ćemo ih tamo dobiti. Posebno mi je žao što se Elvir Koljić povrijedio u prvom kolu kvalifikacija za EP protiv Armenije na Grbavici (2:1 za BiH, op.a.) kada je dobio priliku da igra. Nadam se da će se brzo oporaviti i da će nastaviti tresti mreže protivnika u Rumuniji, te postati standardni reprezentativac BiH, dodao je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh