Fudbal

Poznato kada se Izet Hajrović vraća u tim Dinama

Izet Hajrović se oporavio od povrede i jučer popodne punim intenzitetom obavio trening sa saigračima iz Dinama.

Izet Hajrović - GNKDinamo.hr

On će prema riječima trenera Nenada Bjelice vjerovatno konkurisati za meč narednog vikenda protiv Slaven Belupa u Koprivnici. Hajrović je sa terena odsustvovao mjesec dana, a dotad je bio jedan od najboljih fudbalera modrih, kako u UEFA-inoj Evropa ligi gdje su Zagrepčani dogurali do osmine finala, tako i u hrvatskom šampionatu gdje su uvjerljivo prvi sa 20 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Rijeku.

U ovosezonskih 13 evropskih utakmica Hajrović je postigao šest golova, a imao je i četiri asistencije. U HNL-u upisao je 26 nastupa u kojima je devet puta tresao mreže protivnika i upisao sedam asistencija.

Hajrović do sada nije dobijao poziv Roberta Prosinečkog, selektora fudbalske reprezentacije BiH, iako je do njegovog dolaska na klupu popularno zvanih ”zmajeva” januara 2019. godine bio standardni član nacionalnog tima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh